КОМБИНОВАНИ РАДОВИ

  Комбиновани радови су посебна комплексна група протетских радова који представљају комбинацију фиксних и мобилних протетских радова. Индиковани су у случајевима када нема довољно зуба нарочито у бочној регији или у случајевима када преостали зуби нису довољно квалитетни да би носили фиксни протетски рад (мост).

    У недостатку жеље или могућности за уградњом имплантата у безубим зонам, комбиновани радови су идеално решење за дуготрајан и квалитетан протетски рад.

  На преостале зубе се израђују металокерамичке крунице а безуби гребени се рестаурирају скелетираним протезама. Међусобно спајање ових структура се остварује прецизним зглобним спојевима (АТЕЧМЕНИМА) који су естетски веома прихватљиви јер успешно сакривају ретенционе елементе.

   Атечмени се састоје из патрице и матрице, попут дрикера прецизно повезују протетске радове. Њихов избор је велики, могу бити у облику : клизача, сидра, реза, пречки али им је улога иста. Велики избор типова атечмена је уско повезан са различитим типовима крезубости. Користимо везне елементе водећих светских кућа ове области BREDENT, CEKA-PRECILINE, RHEIN 83.

    Израда ове функционалне целине захтева опсежан и темељан рад. Пре почетка рада неопходна је санација преосталих зуба, планирање фрезираних круна и правилан избор атечмена. На крају резултати пружају функционалан и удобан протетски рад који задовољава све елементе естетике.

  

komb rad
пре
после